Mihail Labkovski ističe važnost samorazumevanja, samoprihvatanja i ljubavi prema sebi kao osnovnih elemenata našeg života. Takođe istražuje prirodu ljudskih emocija, uključujući strah, bes i radost, i kako one utiču na naše postupke i odluke. Njegov rad pomaže ljudima da bolje razumeju i upravljaju svojim emocijama, što promoviše bolje odnose sa sobom i drugima.

Predstavljamo mudre misli Mihaila Labakovskog za život po sopstvenim merilima!

1. Najgora usamljenost je usamljenost u gomili.

2. Ljubav je kada ste voljeni onakvim kakvi jeste, a da ne pokušavate da se „popravite“.

Prava ljubav ne nastoji da promeni ili „poboljša“ nekoga; ona ga prihvata takvog kakav jeste, mane i sve. Važno je naučiti da prihvatite osobu onakvu kakva zaista jeste.

3. Za život uopšte nije važno šta mislite – važno je samo šta osećate i šta radite.

Ovaj citat naglašava primat emocija i postupaka u oblikovanju života osobe. Mihail Labkovski sugeriše da iako su misli važne, one su sekundarne u odnosu na emocije koje doživljavamo i akcije koje preduzimamo. Na kraju krajeva, naša osećanja i ponašanje imaju najznačajniji uticaj na tok naših života.

4. Dok ne shvatite šta zaista želite, nikada nećete biti mirni i srećni.

Mihail Labkovski naglašava važnost samosvestii jasnoće svojih želja. Osećaj mira i istinske sreće može se postići samo kada osoba ima jasno razumevanje sopstvenih težnji i vrednosti. Neizvesnost u vezi sa vašim ciljevima i željama može dovesti do unutrašnjeg nemira i nezadovoljstva.

5. Nezanimljivi ste svetu dok ne budete nezanimljivi sebi.

Čovekova autentičnost i strast za životom su ono što ih na kraju čini intrigantnim i vrednim za svet.

6. Kriza srednjih godina ne nastaje samo kada nema novca i sve je loše. Kriza nastaje zbog razlike između onoga što ste očekivali od života i onoga što ste od njega dobili.

Krizu srednjih godina ne izazivaju samo finansijske poteškoće ili spoljne okolnosti. Umesto toga, kako ističe Mihail Labkovski, ono proizilazi iz neslaganja između očekivanja pojedinca od svog života i stvarnosti sa kojom se suočava.

7. Ne postoji direktna veza između sreće i količine novca. Pojavljuje se samo u slučaju ozbiljnih zdravstvenih problema. Sve ostalo je stanje duha.

Prava sreća ne zavisi samo od bogatstva ili materijalnih dobara. Iako je finansijska stabilnost ključna, suština sreće, prema Mihailu Labkovskom, leži u čovekovom stanju uma i njegovom pogledu na život.

8. Ne plašite se da budete loši u očima „društva“ – ovo je vaš život! Uglavnom, onima oko vas nije stalo do vas - oni imaju svoje živote.

Mihail Labkovski savetuje da se ne plašite javne osude ili potrebe da se priklonite društvenim normama. Zato je važno da živite autentično, da ostanete verni sebi bez brige o mišljenju drugih.

9. Nikome nije potreban neko ko nije potreban sam sebi.

10. Živeti zarad drugog štetno je po zdravlje. Živi svoj život.

11. Nikada ni od koga ne tolerišite ništa što vam je neprijatno. Naučite sebe da odmah kažete šta vam se ne sviđa.

Kroz opsežno istraživanje, Mihail Labkovski je identifikovao ključne komponente uspešnog života, uključujući smislene odnose, lični rast i osećaj svrhe.

Saznajte šta je poznati ruski psiholog Mihail Labkovski rekao o uspešnim ženama: 10 osobina koje poseduju moćne dame!

(Sensa)

BONUS VIDEO:

"FOBIJE SU IZRAŽENE ANCKIOZNOSTI, TE STVARI ČESTO NISU REALNE" Psiholog za Kurir: Dok strah ima svoju funkciju u OPSTANKU ljudi Kurir televizija