Knjige i zapažanja ruskog psihologa Mihaila Litvakasu postale veoma popularne u poslednje vreme i to ne bez razloga. Duboko je verovao u moć svakog pojedinca da se promeni, poboljša, poraste i postane bolja osoba. Tako je posmatrao i partnerske odnose. Smatrao je da samo veza između dve zrele osobe može da funkcioniše i bude stabilan dom za potomstvo. Donosimo 6 citata Mihaila Litvaka o odnosima između žena i muškaraca, o vezama i usamljenosti.

1. Reci mi kako se nosiš sa usamljenošću i reći ću ti ko si. Samo prazni ljudi pate od usamljenosti. Pametan čovek nikada nije sam - uvek je sa svojim mislima. A prazan čovek treba da se hrani tuđim idejama.

2. Glavna stvar je zajednički cilj. Ovo jača porodicu.

Često su glavni temelj jake veze zajedničke vrednosti i ciljevi kojima muž i žena teže. Zajednički cilj jača veze između članova porodice, pružajući osećaj jedinstva i usmerenja, i daje osećaj zajedničkog zajedničkog nastojanja.

3. Uvek možete pronaći nešto dobro u svom životu. Samo zapamtite: kada nemate sreće, morate tražiti u sebi razloge za neuspeh.

4. Ljubav je kada dvoje gledaju u istom pravcu, a ne jedno u drugo.

Prava ljubav nije samo divljenje jedni drugima zbog izgleda ili neke izmaštane predstave o ljubavi, već i sposobnost da delimo zajedničke ciljeve i zajedno gledamo u budućnost. Zajedničke vrednosti i težnje su od suštinskog značaja za jaku i smislenu vezu.

5. Ako muškarac ne primeti da ga žena voli, onda je budala ili alkoholičar.

Mihail Litvak

6. Rastite kao osoba. Što ste razvijeniji, to ćete naći hladnijeg partnera, a vaša porodica će biti srećnija i jača.

Jedan od ključnih faktora u izgradnji uspešnih odnosa i srećne porodiceje lični rast svake osobe. Neprekidan lični rast i razvoj dozvoljava osobi da pre svega bude zahvalna, a onda i srećna u ovom životu, umesto da čeka da mu muž ili žena učine život srećnim i ispune ga radošću i sjajem. Snažne porodice grade snažni i zadovoljni pojedinci koji bi podjednako dobro i uspešno funkcionisali i jedno bez drugoga. 

Možda će vas zanimati i kojih 5 rečenica će vam ulepšati život.

BONUS VIDEO:

"PREDBRAČNI UGOVOR POSTOJI U SRBIJI VEĆ SKORO 20 GODINA!" Advokat tvrdi: Ako ga potpišete, izbećićete MNOGO PROBLEMA U BRAKU Kurir televizija

 Izvor: Sensa/Milena Dimmitrijević