Odabrati sebe pre nego što izaberete druge nije sebičan gest – kao što smo naučeni da verujemo. Naprotiv, to je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti da promenite svet u kome živite. Da, toliko je moćan. Jednostavan gest, ali sa neverovatnim značenjem.
2023. godina je donela mnogo izazova na globalnom ali i na ličnom nivou za sve nas. Svet je prolazio i još uvek prolazi kroz strašne stvari. Sve što se dešavalo oko nas imalo je dubok uticaj i na nas. Ipa, važno je da se podsetimo da i promene koje se dešavaju samo nama, na dubokom i ličnom nivou mogu imati uticaj na naše okruženje. Zato i jeste važno da se 2024. godine posvetimo sebi i savladamo ova 3 koraka koja će nam u tome pomoći. 

 Kada izaberete sebe, pristupate svojoj moći da prepoznate svoje božansko ja. Kada date prioritet svojim potrebama, ostvarićete svoje snove i želje i biti ponosni na sebe. Kada se stavite ispred drugih, uspevate da sebi pružite najlepšu i najjaču ljubav. Način na koji se ponašate ne samo prema sebi, već i prema ljudima oko vas se menja... i oni će primetiti tu promenu u vama i početi da se menjaju. To je pozitivan domino efekat koji počinje od vas i može da promeni ceo svet. Osećaj ljubavi prema sebipostaje normalan deo života i uspeva da unese harmoniju i mir u ceo Univerzum. Kako da izaberetesebe? Započnite primenom ovih trikova:

1. Počnite da upoznajete sebe

 Otkrijte koje su vaše potrebe, želje i vrednosti. Počnite da razvijate odnos sa sobom. Kako to početi da radiš? Odgovorite na sledeća pitanja:

  • Ko sam ja? Ko želim da budem?
  • Šta me čini zaista srećnom?
  • Šta najviše cenim?
  • Koji su moji najveći snovi i kako mogu da ih ostvarim?
  • Da nema granica, kako bih volela da izgleda moj život?

2. Naučite kako da kažete „Ne“

 Odličan način da izaberete sebe je da naučite i vežbate da kažete „Ne“. Postavljanje granica u odnosimasa ljudima oko sebe u početku može biti teško, ali vredi jer na taj način uspevate da zaštitite ne samo sebe, već i svoju dušu.

3. Vežbajte ljubav prema sebi

Kada praktikujete ljubav prema sebi, automatski birate sebe. Trik je da se osećate prijatno u ljubavi prema sebi – da prihvatite sebe sa dobrim i lošim, sa kvalitetima i manama, sa dobrim i lošim vremenima, sa pobedama i gubicima. A jedan od najboljih načina da počnete da praktikujete samoljublje je da provedete vreme sa sobom. Idite u šetnju po parkovima, idite u grad, idite na večeru, radite nove stvari, bavite se svojim hobijima i strastima.

Možda će vam biti zanimljivo da saznate i PRAVILO OD 2 MINUTA MOŽE VAM PROMENITI ŽIVOT: Kada ga primenite, šanse za uspeh se povećavaju, a stres se smanjuje!

BONUS VIDEO:

Kako da napravite mekanu novgoodišnju jelku za dete TikTok/tiny_waste

 Sensa/M.D.