Da li ujutru kad ustanete možete da se pogledate u ogledalo i kažete sebi "lepa sam"? Da li ste u miru sami sa sobom i svojim mislima, da li volite i prihvatate svoje telo, svoje mane?  Ljubav prema sebi na prvom je mestu, jer je osnova za sve druge veze koje ćemo asnije u toku života imati. Ljubav prema sebi nije sebična, naprotiv, ona je nužna jer je jedini način da volimo druge i budemo voljeni! Ovom temom tokom cele svoje karijere bavila se i poznata motivaciona govornica Lujza Hej.

- Za mene je ljubav duboko poštovanje. Kada govorim o tome da volimo sebe, mislim na to da duboko cenimo ono što jesmo. Prihvatamo sve različite delove sebe – naše male osobenosti, neprijatnosti, stvari koje možda ne radimo tako dobro, kao i sve svoje divne kvalitete. Nažalost, mnogi od nas neće voleti sebe dok ne smršaju, ili ne dobiju posao, ili dobiju povišicu, ili dečka, ili bilo šta drugo. Često postavljamo uslove našoj ljubavi. Ali možemo da se promenimo. Možemo da volimo sebe ovakvih kakvi smo sada!- govorila je Hej.

Mi smo glavni za naše živote

- Ako niste voljni da volite sebe danas, onda nećete voleti sebe sutra, jer koji god izgovor imate danas, imaćete sutra. Možda ćete imati isti izgovor za 20 godina od sada, pa čak i napustiti ovaj život držeći se istog izgovora- isticala je Lujza


Ljubav je nešto što možemo izabrati, na isti način na koji biramo ljutnju, mržnju ili tugu.

- Možemo izabrati da oprostimo nekome ko nas je povredio. Možemo izabrati da budemo zahvalni za ono što imamo. Možemo izabrati ljubav. U nama je uvek izbor. Počnimo upravo sada u ovom trenutku da biramo ljubav. To je najmoćnija isceliteljska sila koja postoji!- govorila je Lujza Hej

U galeriji ispod pročitajte neke od njenih najmoćnijih afirmacija koje će vas podstaći da više volite sebe. Izgovarajte ih svakodnevno, verujući svim srcem u njih!

Sensa / Canva Lujza Hej ljubav prema sebi

Izvor: Sensa