Lujza Hej je jedan od svetski najppularnijih motivacionih govornika i autorka knjiga za samopomoć. Nakon smrti njena misija širenje optimizma i pozitivnog pogleda na život i dalje opstaje i inspiriše ljude. Mnogi life coach - evi i danas koriste njene smernice, citate i poruke kako bi podstakli lični razvoj kod sebe i kod drugih. Osnovna poruka Lujze Hej bila je da iskreno i zdravo zavolimo sebe. Koliko to god bilo lako reći, svi znamo da u praksi ide malo teže.

" Ljubav prema drugoj osobi je divna, ali prolazna, a veza sa samim sobom je večna. Ona je zauvek." - govorila je Lujza. Smatrala je da sebe treba voleti u izvornom stanju, baš onakvim kakvi jesmo kako bi pozitivna promena uopšte bila moguća. "Volite sebe sada, ne čekajte da budete savršeni."

Često sebe krivimo, kritikujemo, mučimo s eoiznutra... Dopuštamo negativnim emocijama da nas preplave, promene na loše, učine ma nje vrednim nego što jesmo. Ne krivite druge, okruženje, okolnosti, jervi ste odgovorni za svoj život. Imate izbor da napravite ono što želite - moć i sloboda su u vašim rukama.

U galeriji ispod pročitajte 10 mudrih poruka Lujze Hej koje vam mogu preokrenuti život baš onako kako želite!

Sensa / Canva 10 PORUKA LUJZE HEJ KOJE ĆE VAM PREOKRENUTI ŽIVOT

Izvor: Sensa