Jedna od najpoznatijih motivacionih govornica novijeg doba LujzaHej ističe da san pretvoren u cilj može postati stvarnost. Za neke je srećan život u izobilju nedostižan san, za druge cilj koji je mnogo lakše postići nego što se čini.

Kako privući bogatstvo i energiju novca prema Lujzi Hej?

Prvo je važno osloboditi se steretipnog razmišljanja i unutrašnjih emotivnih blokada. Lujza Hej ističe da su naše ideje o novcu suviše ograničene i da živimo u "zarobljeni" u granicama koje smo sami postavili ili nam je postavilo okruženje. Često razmišljamo kako je nemoguće da ikada imamo novca koliko želimo, ali u životu ne postoje nemoguće stvari.

Skloni smo da posmatramo finansije kao nepremostivu prepreku. Ukoliko novac stalno posmatrate kao problem, on će i postati problem. Kako biste preokrenuli energiju i fokus na finansije, možete koristiti magičneafirmacije.

Afirmacije su pozitivne potvrde, a njihovim ponavljanjem podsvesno počinjemo da menjamo svoj način razmišljanja. One nas motivišu da ostavrimo i privučemo ono što želimo. Lujza Hej naglašava da ako radite afirmacije samo radi novca i ne menjate se interno, ništa neće uspeti. Na kraju krajeva, sreća je, pre svega, stanje duha.

Uz afirmacije možete raditi i vizualizaciju - zamislite kako novac dolazi u vaš žibot, za šta ga koristite i kakvu vam energiju sa sobom donosi. Svakog jutra ponavljajte sledeće afirmacije i podesite ritam energije obilja za novi dan:

Mogu da zaradim veliki novac.
Moja ljubav prema novcu je obostrana.
Dajem sebi dozvolu da dobijem novac koji želim.
Moje bogatstvo svakodnevno raste.
Postižem ono što želim.
Moj rad donosi sreću.
Ja sam magnet za privlačenje novca.

Afirmacije možete ponavljati uvek i svuda - u krevetu, dok spremate jutarnju kafu, pred ogledalom, tokom meditacije ili na putu do posla. Uvedite ih u svakodnevnupraksu i uspeh je zagarantovan!

Izvor: Sensa