Da li volite svoju tradicionalnu božićnu večeru, ali želite da probate ukusni novi meni ? Preskočite šunku i eksperimentišite sa nekoliko novih ideja za Božić. Ako neki članovi porodice imaju mali budžet, pokušajte da napravite igru razmene skromnih  poklona

Ove godine pokušajte da se manje fokusirate na kupovinu najnovijeg i najboljeg dekora i poklona i usmerite svoj fokus na provođenje kvalitetnijeg vremena sa svojom porodicom. Možda ćete otkriti da ovi novi načini proslave Božića postaju godišnja tradicija.

Započnite novu porodičnu tradiciju

Ove sezone započnite novu božićnu tradiciju i uključite celu porodicu. Na primer, naručite odgovarajuću pidžamu ili napunite teglu zahvalnosti. Nove porodične tradicije ne moraju biti skupe ili složene. Sve što treba da uradite je da izdvojite nekoliko sati i provedete vreme radeći nešto zabavno zajedno.

Poslužite netradicionalnu večeru

U redu je preskočiti tradicionalnu božićnu šunku ove godine. Umesto toga, odlučite se za nešto sasvim drugačije, poput otmene večere iz lokalnog restorana ili švedskog stola. Bez obzira šta servirate na božićnoj večeri, najvažnije je ko je za stolom, navode sa sajta Better Homes & Gardens.

Dekorišite u retro stilu

Omiljeni trendovi retro dekora kao što su bake ukrašavče su ponovo u trendu. Keramičke božićne jelke su se vratile na velika vrata, a postoje neke pristupačne opcije koje možete da naručite preko interneta. 

Igrajte novu božićnu igru

Kada nastupi hladno, zimsko vreme, pronalaženje dovoljno kućnih aktivnosti za zabavu porodice može da bude izazov. Za koju god društvenu igru da se odlučite nećete da pogrešite, u vidu monopola, slagalice, kartaških igara ili ne ljuti se čoveče.

Poklonite praktične stvari

Iako je možda zabavno birati luksuzne poklone, bitno je da razmislite šta je vašem prijatelju potrebno i da mu poklonite nešto što će mu koristiti. U većini slučajeva su takvi pokloni i povoljni, samim tim ćete i da uštedite.

Ove godine razmislite o novom načinu proslave Božića. Umesto da pogađate šta ljudi žele, zamolite članove svoje porodice da umesto toga naprave listu želja praktičnih poklona. 

Saznajte koji je najmoderniji hobi u 2024. godini.

BONUS VIDEO:

PRAZNIČNE ČOKOLADNE PRALINE: Otkrivamo vam RECEPT kako da ih napravite za samo pola sata (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

 Sensa/A.S.