Svi težimo srećii uspehu i vidimo ih u ispunjenju naših najdubljih želja. Ponekad se čini da naša sudbina više zavisi od spoljašnjih okolnosti ili od slučajnih faktora. Ali šta ako je tajna ostvarenja naših nada i snova skrivena u našim mislima? ovo su 5 tehnika kako da dođete do cilja i ostvarite uspeh?

Jasno definišite „odredište“

Često nam se čini da već znamo šta želimo: da putujemo, da se venčamo, da postignemo značajan uspeh u karijeri. Istovremeno, nismo navikli da se pitamo da li su ovi snovi stereotipi koje spolja nameće javno mnjenje ili okolina. Oni nam se čine kao sastavni atributi uspeha u životu, kada je možda potrebno još nešto da bismo bili istinski srećni.

Osim toga, čak i iskrene želje mogu ostati previše apstraktne, a tada naš mozak nema dovoljno informacija da izgradi neuronske veze i stimuliše nas na prave akcije. Želimo da živimo na nov način, ali ne razmišljamo o potrebi da nađemo vremena i mentalne snage da do detalja oslikamo našu željenu budućnost.

Alati za definisanje pomoći će nam da pogledamo svoje želje novim pogledom, kada svakog dana slobodno snimamo bilo koju svoju misao i san. Ako ste vizuelna osoba, sastavljanje mape želja će takođe uspeti.

Dajte mašti na volju što je češće moguće, ne pokušavajte da uradite sve savršeno odjednom i, što je najvažnije, budite iskreni prema sebi.

Zapisujte detalje

Zapišite koja osećanja ćete doživeti kada vam se želja ostvari, koji će vas ljudi, predmeti i mesta okružiti. Detalji su važni! Vežba može potrajati dugo (nekoliko nedelja ili meseci), ali će vam omogućiti da stavite „tačku na mapi“ na koju ćete se pomeriti.

Snimite želje i sačuvajte slike, danas to pametni telefoni omogućavaju da vam bude sve pri ruci. Funkcija „Moje beleške“ - može postati vaša virtuelna beležnica želja, gde možete lako da označite završene zadatke, napravite bilo koju listu, sačuvate korisne veze i vizuelne elemente za sebe. Sa druge strane ako ste retro osoba, sveska u vidu rokovnika ili planera je savršena za vas.

Promena uverenja

Da bi se vaša želja ostvarila, važno je da uklonite postojeće emocionalne blokade koje vas sprečavaju da se osećate na nov način. Svakim danom sve popularnije postaju meditacija i joga, koje su odavno prestale da budu nešto retko i egzotično. I sa dobrim razlogom: naučnici potvrđuju efikasnost ovih vežbi.

Nove akcije - novi rezultati

Samo rad sa uverenjima nije dovoljan, iako će pružiti snažan podsticaj za akciju. Važno je da dođete do spoznaje koji su prvi koraci neophodni da biste sada dobili ono što želite. Svaki dan pravite čak i male pokrete ka svom cilju, budite disciplinovani i vrlo brzo ćete videti prve rezultate. I tada će se akcije i misli međusobno pojačavati i neminovno će dovesti do ostvarenja cilja.

Inspiracija iz okruženja

Ako su vaše želje ambiciozne i velike, posebno je važno da ozbiljno shvatite izbor pravog okruženja. Provedite više vremena družeći se sa prijateljima koji vas podržavaju i motivišu. Srećom, danas ni udaljenosti nisu prepreka za komunikaciju.

Društvene mreže vam omogućavaju da budete blizu voljenih osoba dok ste fizički udaljeni hiljadama kilometara. Video pozivi, uključujući i grupne, funkcionišu tako dobro, piše Wday. 

Ključ za ostvarenje želje je sinergija razmišljanja i akcije, tako da je potrebno da se krećete u ova dva pravca istovremeno. Korisno je proučavati informacije zasnovane na istraživanjima da bismo razumeli kako naš mozak funkcioniše i da bismo sa sigurnošću stvorili uslove neophodne za ispunjenje.

Pročitajte recept za uspeh i sreću Bila Gejtsa.

BONUS VIDEO:

Najvažnije pitanje kod psotavljanja ciljeva TikTok/kraljicasadržaja

Sensa/A.S.