Kako započinjete dan? Da li počinjete dan sa srećom, radošću ili tugom i ljutnjom? Način na koji započnete jutro može uticati na ostatak dana. 

Promena situacija nije uvek moguća, ali možete promeniti svoj stav i doživljaj. Tajna je u tome da naučite da gajite optimističan stav i da prihvatite stvari na koje ne možete da utičete i koje ne možete da promenite. Ovo su 7 saveta, stručnjaka koji će vam pomoći da započnete dan srećni i nasmejani bez obzira na loše vreme i okolnosti.

  1. Nakon što se probudite, sedite na krevet i ponovite u sebi nekoliko puta sledeće rečenice: „Danas je divan dan. Danas je veliki dan. Danas ću uživati ”. Bitno je da smetnete s uma probleme dok ponavljate ove reči.
  2. Započnite dan sa pozitivnim stavom i rešenošću da se danas osećate dobro bez obzira na sve. Većina ljudi dozvoljava da im okolnosti diktiraju šta da misle, osećaju i očekuju. Možete obrnuti ovaj proces. Vi ste kreator vaših misli i osećanja.
  3. Nađite nekoliko minuta za istezanje i vežbanje tela ujutru.
  4. Uvedite rutinu obaveznog doručka, na taj način smanjićete napetost i nervozu i dobićete energiju da obavite sve što ste isplanirali.
  5. Nađite barem nekoliko minuta za slušanje omiljene muzike ujutru. To možete učiniti dok se oblačite ili dok pripremate doručak.
  6. Odvojite ujutru vremena za čitanje inspirativnih citata ili neke vedre teme, na taj način ćete ojačati koncentraciju i dobro raspoloženje.
  7. Uradite neke male radnje koje će vas činiti srećnim svaki dan, kao što su razgovor sa nekim od svojih prijatelja, šetnja parkom ili kupovina poklona, piše sajt Success Consciousness.

Saznajte koje 4 navike treba da izbacite ako želite da budete srećni.

BONUS VIDEO:

Najvažnije pitanje kod psotavljanja ciljeva TikTok/kraljicasadržaja

Sensa/A.S.