“Verujem u roze. Verujem da smeh najbolje sagoreva kalorije. Verujem u ljubljenje, dosta ljubljenja. Verujem u to da treba biti snažan kada se čini da je sve pošlo naopako. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan i verujem u čuda” tako je govorila Odri Hepbern, model, balerina i glumica.

Bila je jedna od najvećih glumačkih diva, koja je karijeru počela da gradi sredinom 20. veka. Proslavila se u kultnim filmovima Praznik u Rimu, Doručak kod Tifanija, koji se danas smatra jednim od najvećih i najcenjenijih klasika kinematografije i mnogim drugim ostvarenjima. Bila je pet puta nominovana za Oskara, a za film Praznik u Rimu ga je konačno i dobila 1953. godine.

Sigurno se pitate šta je baš nju izdavajalo u moru podjednako lepih i talentovanih glumica. Reč je o njenoj ličnosti. Zračila je izuzetnom harizmom, prefinjenošću, mudrošću i autentičnošću.

Važila je za kraljicu stila i elegancije i uvela je u modni svet pravilo male crne haljine koji se i dan danas smatra velikim trendom.Bila je muza čuvenog dizajnera Ibera De Živanšija, ali je bez obzira na to bila veoma samokritična prema svom fizičkom izgledu.

Bez obzira na njen veliki profesionalni uspeh, nije naišla baš na sreću u ljubavi. Prvu veridbu je raskinula i venčanicu poklonila siromašnom italijnaskom paru, zatim je stupila brak koji je nakon 14 godina okončala zbog prevelike ljubomore partnera. Nakon toga se udala za italijanskog psihologa, ali se i taj brak neslavno završio, gde je izjavila da se više neće udavati. Međutim kasnije je našla mir kraj holandskog glumca sa kojim je ostala do kraja svog života. 

Osim ljubavnih krahova, doživela je u detinjstvu i odlazak oca, za čijom pažnjom je dugo čeznula. Nakon godina i godina potrage pronašla ga je bolesnog u Irskoj i slala novčanu pomoć.

Svi ti događaji su je osnažili zbog kojih je postala veliki humanitarac i filantrop. Bila je član UNICEFA i pomagala je ljudima koliko je to bilo u njenoj mogućnosti. A ovo su njene najčešće citirane mudrosti.

"Za privlačne usne – govori ljubazno. Za divne oči – gledaj ono najbolje u ljudima. Za dobru liniju – podeli hranu s gladnima. Za lepu kosu – dozvoli deci da provlače prste kroz nju. Za pravilno držanje – hodaj s uverenjem da nikada nisi sam."

„Jako sam zaljubljive prirode. Imam tu lošu osobinu da kad počnem romansu, odmah zamišljam sebe s tim čovekom u dubokoj starosti, a kasnije patim.“

"Mnogo više možete reći o osobi na osnovu onoga što govori o drugima, nego na osnovu onoga što drugi govore o njoj."

"Lepota žene nije u odeći koju ona nosi, figuri o kojoj brine, niti u načinu na koji češlja svoju kosu. Lepota žene je u njenim očima, jer oči su vrata njenog srca, mesta gde ljubav počiva. Istinska lepota žene ogleda se u njenoj duši."

"Zašto se menjati? Svako ima svoj stil. Ako ste ga našli, trebalo bi da se držite istog."

Saznajte šta znači kada sat pokazuje 10:10.

BONUS VIDEO:

TVRD JE ORAH VOĆKA ČUDNOVATA: Ovaj čovek je autor prvog GORSKOG VIJENCA u stripu, koji je mnoge oduševio! (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

 Sensa/A.S.