Ukoliko još niste odlučili gde ćete na letovanje, imamo jedan predlog za vas. Nedaleko od Srbije, na Crnom moru, nalazi se jedno peščano rečno ostrvo. Među mnogim bajkovitim pejzažima, u Rumuniji se krije jedno jedinstveno selo: Gura Porticej, koje se nalazi na pojasu peska gde se delta Dunava spaja sa Crnim morem.

Nekada jednostavno ribarsko selo, Gura Porticej danas je atrakcija za koji cene mir, vodu, tradicionalnu hranu i floru i faunu specifične za region. Radovi na njegovom pretvaranju u turističku destinaciju počeli su 1998. godine, iako se za selo zna više od 250 godina.

shutterstock_1338265973.jpg
Shutterstock Ribarsko selo Gura Porticej je biser RumunijeGura Porticej je jedinstveno mesto u delti Dunava. U blizini čarde smeštene na uskoj peščanoj plaži, postavljen je kamp, sa kućicama izgrađenim na stubovima. Selo je jedna od najzabačenijih turističkih destinacija na rumunskoj obali.

shutterstock_1344143306.jpg
Shutterstock Ribarsko selo Gura Porticej je biser Rumunije


Šarm ovog malog turističkog naselja je naglašen činjenicom da je pristup isključivo čamcem iz luke Jurilovca, pružajući turistima jedinstveno iskustvo.

shutterstock_1099309574.jpg
Shutterstock Ribarsko selo Gura Porticej je biser RumunijeUprkos ograničenom pristupu, Gura Porticej nudi različite sadržaje, uključujući restoran, otvoreni sportski teren i dečje igralište, prema informacijama dostupnim na veb stranici grada.U Gura Portitei postoji samo 100 mesta za boravak

Rekreativne aktivnosti uključuju pecanje i pedaline na jezeru Golovica, pružajući prijatan način za istraživanje okoline.

Selo se može pohvaliti bogatim biodiverzitetom, zbog svoje lokacije na granici između delte reke i mora.

shutterstock_1100203658.jpg
Shutterstock Ribarsko selo Gura Porticej je biser Rumunije

Flora i fauna specifična za deltu Dunava stvaraju spektakularan pejzaž, idealan za ljubitelje prirode i fotografije.

Pored toga, posetioci imaju priliku da probaju tradicionalna jela od sveže ribe i drugih lokalnih namirnica, nudeći autentični izlet u gastronomsku kulturu regiona.

shutterstock_1419884594.jpg
Shutterstock Ribarsko selo Gura Porticej je biser Rumunije

Selo ima manje od 100 mesta za boravak, pa garantuje intimnu atmosferu. Bilo da se odlučite za rustične kabine ili moderne bungalove, svaka opcija smeštaja je dizajnirana da pruži udobnost i opuštajuće iskustvo usred prirode.

BONUS VIDEO:

SKRIVENI BISER SRBIJE I OMILJENO IZLETIŠTE MNOGIH: Veliki Zaton pravi raj za pecaroše i sve posetioce Majdanpeka (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

 Sensa/Z.A.