Od 1950. godina otkriven je veliki broj indigo dece koja su tako prozvana po navodnoj dominantnoj boji njihove aure - indigo plave. Indigo osobe su posebne upravo po tome što pokazuju neobične psihološke osobine i načine ponašanja. Rano počinju apstraktno da razmišljaju, nadareni su za razne aktivnosti i često znaju čak i više od svojih roditelja.

Indigo osobe su izuzetno kreativne i sposobne da rade više stvari odjednom. Dok obavljaju jednu aktivnost vrlo je moguće da će ih nešto drugo zainteresovatii odvući im pažnju. Imaju problema sa strpljenjem i vrlo se teško nose sa školskim obrazovnim sistemom. Školu smatraju nužnim zlom i jedva čekaju da se završi. Iako obožavaju knjige i učenje, nije retkost da većina njih prekine školovanje. Zapravo, jako puno indigo dece nikad ni ne završi započete fakultete.

Da li imate hrabrosti za dobrotu: 7 pitanja za test vaše svakodnevice...

Naime, indigo deca odbijaju da uče ono što ih ne zanima. Tek kada se pronađu u nekom području, posvećuju mu se u potpunosti i ostvaruju izvanredne rezultate. Mnogi od njih strastveni su zaljubljenici naučne fantastike, mitova, mitologije, parapsihologije - zapravo svega što podstiče njihovu maštu i predstavlja im neku vrstu intelektualnog izazova. Upravo zbog toga skloni su povlačenju u svoj svet mašte i više vole samoću ili pak uski krug najbližih prijatelja ili porodice.

Zbog osećaja ogromne odgovornosti prema drugima, indigo deca u najranijem dobu često preuzimaju ulogu roditelja prema svojoj braći, sestrama i drugima. Takođe, čak u ranom dobu, neobično su svesni stvarnih problema čovečanstva. Jedna od vrlo bitnih osobina je njihova razvijena intuicija koja se ponekad odvija kroz snove ili vizije, ali i kroz niz podudarnosti koje ponekad primećuju.

Najčešće se radi o slutnjama koje se na kraju i ostvare. Dok bi neki mislili da ih prati sreća jer im se ostvarila želja, indigo deca znaju da svako sam stvara svoju sreću i vode se upravo time, usklađujući se s ritmovima prirode i svojom intuicijom.

Ovaj test je samo smernica gde više pozitivnih odgovora upućuje na to da ste indigo osoba, ali potrebno je videti auru i detaljnije se testirati.

Tibetanski test ličnosti koji ispunjava želje...

Odgovarajte sa da ili ne. Ako je velika većina vaših odgovora DA, vi ste najverovatnije indigo osoba.

1. Da li se smatrate (ili vas drugi smatraju) natprosečno inteligentnom osobom?

2. Da li ste vrlo kreativna osoba, imate mnogo ideja i interesovanja, volite sami da pravite stvari... ?

3. Uvek morate da znate zašto je nešto takvo kako jeste ili zašto morate da uradite nešto što vam se kaže?

Indigo deca: stvarnost ili fantastika...

4. Bili ste prilično buntovni u školi, teško ste prihvatali autoritete ili ste se osećali buntovno, ali se niste usudili da reagujete zbog roditelja?

5. Da li ste još od detinjstva imali neobjašnjiva stanja poput neraspoloženja, depresije i osećaja bespomoćnosti (takva stanja su mogla da variraju od tuge do dubokog beznađa, a bila su praćena i suicidalnim mislima ili mislima o smrti)?

6. Da li smatrate da vam je prvi deo života (detinjstvo i pubertet) bio težak period?

7. Imate li problema / poteškoća u radu u velikim organizacijama, uslužno orijentisanim poslovima, otpor prema autoritetima i uređenju posla na principu "hijerarhije"?

8. Da li preferirate poslove u kojima ste ravnopravan partner, vođa i možete da radite potpuno samostalno?

9. Da li često osećate kao da je ceo svet jedna porodica i nije vam svejedno šta se događa drugom čoveku na drugom kraju Zemlje?

10. Sposobni ste duboko da saosećate s ostalima ali opet ne podnosite nečiju glupost?

11. Da li se ubrajate u osobe koje su ili ekstremno emotivno osetljive (koje se lako mogu rasplakati, rastužiti itd.) odnosno s druge strane skoro nikada ne izražavate svoje emocije (ljudi vas svrstavaju u emotivno hladne osobe)?

12. Da li ste u nekim fazama svog života imali napade besa ili ljutnje često bez nekog značajnog povoda?

13. Da li je politika nešto potpuno nezanimljivo za vas - imate osećaj da vaš glas ionako nema nekog uticaja?

14. Da li ste jedna od onih osoba koje ne mogu da pronađu zadovoljstvo isključivo u tradicionalnim vrednostima: karijera, brak, deca... Da li osećate da bi život trebalo da bude nešto više od rođenja i umiranja, zarađivanja, odlaska i dolaska na posao, produženja vrste, seksa, hranjenja i spavanja?

15. Da li često osećate veliku težnju da učinite nešto u smislu da promenite ili poboljšate svet?

Test samootkrića: muzički instrument otkriva kako volite...

16. Da li imate veliko zanimanje za psihologiju, duhovne teme i mistiku još od detinjstva?

17. Da li imate jaku intuiciju i koristite tu sposobnost u životu?

18. Da li imate poteškoća da fokusirate pažnju na jednu stvar osim ako to svesno ne odlučite ili vam je čak u detinjstvu utvrđen deficit pažnje, odnosno "poremećaj" u ponašanju ili hiperaktivnost?

19. Da li imate iskustva poput: vizija, neobičnih snova, sposobnost predviđanja budućnosti, čitanja tuđih osećanja i misli... ?

20. Da li aktivno nastojite da saznate koji je smisao vašeg života i celokupnog postojanja kroz različite duhovne pravce, religije, grupe ili knjige?

21. Da li često imate problem sa strpljenjem pogotovo kad su u pitanju stvari iz područja birokratije kao što je, na primer, čekanje u redovima... ?

22. Da li ste izuzetno osetljivi na buku, jake mirise, vrućinu, jarke boje i veliku gužvu?

23. Da li vam je često potrebno vreme kad možete biti sami sa sobom da bi obnovili svoju energiju?

PageBreak

Generacije indigo dece

Američka naučni radnik Lori Džonson detaljno je proučila indigo decu i podelila ih u 5 generacija i svakoj je pripisala posebne osobine.

Prva generacija (Alfa generacija)

U ovu generaciju spadaju deca rođena između 1958 i 1968. godine. Karakteriše ih plavo-zeleno-ljubičasti sloj aure. Proces mentalnog sazrevanja započinje tek u 28. ili 29. godini života i traje oko 7 godina. To razdoblje puno je problema, životnih poteškoća i bolesti. Kasne tridesete razdoblje su oporavka i procvata psihičkih sposobnosti. Intuicija im se produbljuje, a razvija se i isceliteljska moć.

Kokoro: rešite test i otkrijte ko vam donosi dobre vesti iz budućnosti...

Druga generacija (Beta generacija)

U drugu generaciju spadaju deca rođena između 1968 i 1978. godine. Kao i Alfa generaciju, Beta generaciju karakteriše mladolik izgled. Čak i do starijeg doba izgledaju mlađe, a i žive duže. Pravu indigo zrelost dožive tek u četrdesetima.

Treća generacija (Gama generacija)

Indigo deca rođena između 1978 i 1988. godine. Gama generacija najčešće je dijagnostikovana kao generacija dece s poremećajima u ponašanju ili nekim oblikom hiperaktivnosti. Razdoblje mentalnog sazrevanja za ovu generaciju je u njihovim kasnim dvadesetim.

Četvrta generacija (Delta generacija)

U ovu generaciju spadaju deca rođena između 1988 i 1998. godine. Ova deca imaju težak pubertet i ponekad su sklona zloupotrebi droga i alkohola i suicidualnom ponašanju. Roditelji ove generacije imaju težak zadatak u vaspitavanju i savetovanju svoje dece.

Peta generacija (Omega generacija)

U poslednju generaciju spadaju deca rođena između 1998. i 2008. godine. Deca ove generacije imaju probleme u prilagođavanju okolini. Postoji opasnost od oboljenja i povlačenja od spoljašnjeg sveta što je rezultat njihove ekstremne senzibilnosti.

Test ličnosti: saznajte kako vas drugi vide...

Iako još nema naučnih dokaza, profesor Drunvalo Melchizedek tvrdi da unutar DNA strukture indigo dece postoji genetska promena. Takođe, Melchizedek smatra da je IQ čovečanstva naglo porastao s dolaskom indigo dece budući da je među njima prosek koeficijenta inteligencije 130.

Izvor: Opušteno