Ideja je da se vežba koju preporučuje Sanja Ivanović, psiholog i EFT terapeut i kreator ovog izazova, radi ujutru kada se probudimo i uveče pred spavanje. Tada je naša podsvest najprijemčivija za nove sadržaje. Njena preporuka je da vežbu sprovodite i u toku dana kad god imate vremena, ali najbitnije je da istrajete u jutarnjem i večernjem intervalu. Dovoljno je da izdvojite 5 minuta za vežbu, ali može i duže, koliko god vam prija.

''IZAZOVI LJUBAV - 30 DANA TAPKANJE IZAZOV!'' se sastoji od tri jednostavna koraka:

Prvi korak:GAMUT TAČKA - u toku narednih mesec dana tapkaćemo samo ovu tačku, koja se nalazi u predelu malog i domalog prsta. Ova tačka nam olakšava prihvatanje promena, smanjuje otpor ka novim stvarima, omogućava nam promenu na planu osećaja sopstvene vrednosti (šta i koliko zaslužujemo), pomaže nam da usvojimo nove pozitivne navike i zato je baš ova tačka idealna za naš izazov.

Drugi korak: AFIRMACIJE - dok tapkamo Gamut tačku ujutru i uveče izgovaraćemo afirmacije koje će postavljane u okviru izazova. Afirmacije usađuju u našu podsvest isceljujuće misli i ideje koje nam pomažu u razvijanju samopouzdanja i samopoštovanja i stvaranju unutrašnjeg mira i radosti.

Treći korak: DNEVNIK - u toku ovog izazova počnite da vodite dnevnik. Za to vam je potrebna jedna sveska u koju ćete zapisivati vaša opažanja i promene kroz koje prolazite. Zapisivanje vaših misli i osećaja pomoći će vam da pratite svoj napredak. Svakog dana imaćete "Dnevnik vežbu" i pitanja koja će vam pomoći da počnete.

DAN 1: Izazov "VOLI SEBE"

Najvažnija veza u našem životu je veza koju imamo sami sa sobom, zato koliko god da vam se ovaj prvi korak čini malim ili smešnim, ja vas podstičem da istrajete jer su upravo mali koraci ti koji nas vode do uspeha!

INSTRUKCIJA ZA VEŽBU:
Svako jutro i veče, a poželjno je i u toku dana dok tapkamo Gamut tačku izgovaramo sledeću afirmaciju: "Ja sam voljna da naučim da te volim (vaše ime dodate), ja učim da zaista volim sebe!"

"DNEVNIK VEŽBA"
Kada završite vašu jutarnju vežbu, zapišite svoja osećanja i zapažanja. Da li ste osetili bes, uznemirenost ili ste se osećali luckasto sto to radite? Uveče kada legnete pre večernje vežbe zapišite bilo kakvu promenu u ponašanju ili razmišljanju koju ste imali u toku dana. Da li ste počeli da verujete u ono što govorite sebi? Zatim uradite vaše večernje tapkanje uz zadatu afirmaciju.

Izvor: Lovesensa.rs