KAKO DA SAMI ODREDITE KAKVA VAS SUDBINA OČEKUJE: Sve zavisi od vaših misli - priča koja otkriva važnu životnu mudrost

Kakva vas sudbina očekuje - priča o dobrom i lošem semenu otkriva da sve zavisi od vaših misli i načina na koji posmatrate život.

Shutterstock

Dva zrela semena su se istovremeno odvojila od drveta - otkinuo ih je jak nalet vetra. Oba semena su letela jedno pored drugog.

Prvo seme je gunđalo:

- Vetar me je otkinuo sa toplog poznatog mesta. Sada se ništa dobro neće desiti u mom životu. Očekuju me samo strah, hladnoća i mrak.

Drugo seme je odgovorilo:

- Ne hvataj se za prošlost, više je nema. Odrasli smo, sada smo u drugačijim uslovima. Verujem da nas uskoro očekuju prijatne avanture, da ćemo sigurno izrasti u veliko drvo i da ćemo koristiti ljudima. Mnogo je radosti, topline i sunca.

Zapravo, ono što je svako od semenki poželelo za sebe, to se dogodilo u njihovom životu.

Prvo seme palo je na kamenito, suvo tlo. Tamo se osušilo, ne videvši život.

Drugo seme je palo u zemlju. Ovu zemlju zalivale su kiše, duvali vetrovi i grejalo je Sunce. Kao rezultat toga, s vremenom je seme izraslo u veliko moćno drvo, ispod čijih su se grana sklonili putnici. U čijoj krošnji su uživale ptice. Samo ovo drvo bilo je ispunjeno životom, a oko njega je bilo još više života.

Ova priča nas podseća na to koliko je važno da u životu razvijamo optimizam, da imamo pozitivan pogled na život. igra pesimizma i optimizma,svetlosti i tame, proteže se kroz ceo naš život, ali mi imamo slobodu izbora da odredimo kakva će naša percepcija biti.

Stav ne samo da određuje vašu budućnost. Ali to je i jednostavno današnji izbor – kako ćete živeti. Živite li u mukama i iščekivanju lošeg, ili u radosti i sreći?

Od načina na koji posmatrate svoj život i svet oko vas, takva će biti vaša sudbina. Zato se potrudite da svaki dan ispunite svetlim bojama i trenucima radosti, izaberite da se foksuirate na dobro. Neka vaš život teče u skladu sa pozitivnim vibracijama.

Izvor: Sensa