Osim što jelima daje dodatan, lep ukus, komorač vrlo povoljno deluje i na vaš organizam. Takođe, prisustvo ove mediteranske biljke u bilo kom obliku pružiće vam više energije.

Zato smo za vas pripremili nekoliko predloga kako da uključite komorač u svoju ishranu.

- Dodajte ga u omiljeni sos za pastu sa pečenim paradajzom.

- Sameljite ga i umesite u hleb sa maslinovim uljem.

- Napravite sopstvenu kombinaciju kineske mešavine 5 začina, u kojoj je komorač nezaobilazni sastojak. Pročitajte recept za pripremu kineske mešavine 5 začina ovde.

- Pripremite glazuru za povrće ili ribu na roštilju: na malo maslinovog ulja ispržite jedan crni luk, 2 čena belog luka i kašičicu mlevenog semena komorača; pomešajte sa 4 kašike tamari soja sosa, 2 kašike meda, 7 kašika kuvanog paradajza i dodajte so i biber po ukusu.

- Isprobajte recept za italijanki biskoti sa semenom komorača i poslužite uz desert ili kafu.

- Napravite čaj od komorača za bolje varenje. Recept možete pronaći ovde.