Ova mešavina daje specifičan pečat kineskoj kuhinji i jedna je od njenih glavnih i unikatnih odlika. Recepti za mešavinu pet začina razlikuju se samo po količini sastojaka.
U zavisnosti od toga koji sastojak prevagne nad ostalima u količini, dobija se ukus ove mešavine. Naučite kako da je sami spremite i začinite svoja jela kao profesionalni kineski kuvari.
Sastojci:
- 2 zvezdasta anisa
- 1 šipka cimeta
- 2 kašičice semena komorača
- 7 karanfilića
- 1 kašičica sečuanskog bibera ili đumbira
Priprema: Sameljite sve sastojke. Izmešajte ih ravnomerno u jednoj posudi i prespite u posudu koja može hermetički da se zatvori.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!