Cheese cake nije "zabranjeno voće" za vegane. Ova verzija ima samo malo drugačije sastojke od klasičnog cheese cake-a...

Za 6 porcija potrebno vam je:

  • 350 g najtvrđeg tofua
  • 3/4 šolje kokosovog mleka
  • 1/3 sirovog šećera
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1 kašičica limunove kore
  • 2 kašičice agar pahuljica
  • 1/2 kašičice vanile
  • 1/4 kašičice soli

Sjedinite tofu i limun u blenderu i ostavite sa strane. U tiganju zagrejte šećer i kokosovo mleko, i dodajte so. Kada počne da ključa, dodajte agar pahuljice i mešajte na tihoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Ostavite da se malo ohladi i onda pomešajte sa tofuom. Dodajte vanilu i sipajte preko graham krekera ili kore od keksa. Ostavite u frižideru da se stegne 6-8 sati.

Prijatno!