Sastojci:
- kašika pročišcenog putera (ghee)
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 3 cm oljuštenog svežeg đ umbira, sitno iseckanog na kockice
- 1/4 kašicice turmerika
- 2 šolje bundeve, isečene na kockice
- 1 jabuka, isečena na kockice
- 3 šolje vode
- so, biber po ukusu
Priprema:
Na pročišćenom puteru omekšajte luk i đumbir nekoliko minuta, dodajte turmerik i mešajte minut.
Dodajte jabuku, kuvajte uz stalno mešanje 5 minuta, dodajte bundevu i vodu, pa začinite. Kuvajte 20 minuta ili dok bundeva ne omekša i sameljite ručnim blenderom.
Jelena Belgrave, chef makrobiotike i zdravstveni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.com i www.tresnjeitricikli.blogspot.co.uk
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!