Sastojci:
- četvrtina šolje otopljenog maslaca
- 250 g tankih kora za pitu (možete koristiti i heljdine kore ili kore od integralnog brašna)
- 2 sitno naseckane jabuke
- četvrtina šolje naseckanih oraha
- 2 kašike meda
- 400 g narendanog sira gaude
- pinjoli ili malo naseckanih oraha (za dekoraciju)
Priprema:
Narežite kore za pitu u manje kvadrate. Premazujući ih otopljenim maslacem, stavljajte ih jedan na drugi u kalupe za mafine u četiri sloja. Poslednji sloj nemojte premazati maslacem.
Jabuke i orahe ubacite u korpice pa ih prelijte s malo meda. U svaku korpicu dodajte i narendani sir, ukrasite ih pinjolima ili naseckanim orasima i pecite u rerni oko desetak minuta dok kore ne dobiju zlatnu boju. Prilikom posluživanja možete dodati so ili biber.
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Narcis otkriva kako da prepoznate osobe poput njega: "Ovo je znak, ovo uvek radimo"
10 prirodnih preparata briše strije: Sad je vreme da počnete i na plažu izađete bez "tigrovih pruga"
Kako datum rođenja određuje vašu ljubavnu sudbinu? Ko je u vezi lider, ko žrtva, koga vuče flert, a koga strast
8 jakih osobina ličnosti koje većina potcenjuje: Kako smo uspeli da proteramo najbolje iz nas?