Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g paradajza
  • grančica ruzmarina
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice šećera
  • so, biber
  • kašika kapara (tegla)
  • 2 kašike crnih maslina bez koštica

Priprema:

Paradajz prelijte vrućom vodom, oljuštite i uklonite semenke. Operite ruzmarin, otkinite iglice. Oljuštite beli luk i iseckajte ga. Zagrejte ulje, pa prodinstajte beli luk. Dodajte paradajz, ruzmarin i šećer, posolite i pobiberite.

Zakuvajte na laganoj vatri, uz mešanje. Sitno iseckajte kapare i dodajte u smesu. Masline isecite na kolutiće pa ih pažljivo umešajte. Po potrebi posolite, pobiberite, i ostavite da se ohladi. Sos možete ukrasiti ruzmarinom i maslinama.

Losos sa medaljonima od plavog patlidžana u paradajz sosu...

Vreme pripreme: 45 minuta

Izvor: Lisa