Sastojci:

  • 240 g lososa
  • 100 g plavog patlidžana
  • 50 g paradajza
  • 50 mlevenog paradajza
  • 30 svežeg đumbira
  • 20 g meda
  • 10 g parmezana
  • 5 g rukole
  • 20 ml maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema: Očistite losos tako što ćete pincetom izvaditi središnje kosti. Pecite ga na tiganju na maslinovom ulju sa jedne i sa druge strane oko 10-12 minuta u zavisnosti od jačine vatre. Otprilike dok se ne dobije rumena zlatno žuta boja.

Medaljoni od plavog patlidžana se pripremaju tako što se iseče plavi patlidžan na kolutove, proprži se u tiganju sa jedne i sa druge strane.

Sos od paradajza

Paradajz se isecka na kockice, sotira se na maslinovom ulju. Dodajte beli luk, mleveni paradajz, rendani đumbir pomešan sa medom. Sve se to ukrčka, dodajte so i biber po ukusu i servirajte sa parmezanom preko sosa.

Slaviša Bojović je glavni kuvar restorana "Kumbara"