Pre svega, treba birati sveže, jedro bilje, koje prepoznajemo po tome što na daljini od nekoliko centimetara već osećamo jasno njegov miris.

Treba izbegavati biljke sparušenog, opuštenog lišća, birajte samo jarkozeleno i dovoljno čvrsto da lišće elastično vibrira zajedno s drščicama.

Nije dobro odmah oprati celu količinu! Odvojite deo koji vam je odmah potreban, a na ostatku vezice samo podsecite krajeve. Stavite je u čašu sa vodom (u oko 3 centimetra vode), kao što cveće stavljamo u vazu.

Kako da produžite svežinu hleba

Znajte da je bilju potrebno da diše, pa ako vam se čini da ga ima previše podelite vezu na dve čaše vode. Zatim svaku prekrijte plastičnom kesicom i uvežite gumicom pri dnu tegle. Postavite na ravnu tacnu da vam se čaša ne bi prevrnula u frižideru. Redovno proveravajte vezice, menjajte vodu po potrebi i odbacite grančice koje eventualno požute.

3 saveta za duži vek namirnica u kuhinji

Izvor: Lisa