Koren divljeg đumbira, poznat kao turmerik ili kurkuma ima široku primenu kao začin i kao lekovito sredstvo. Kao začin možete da se koristi svakog dana, za jela od pirinča, ovsa i pšenice, sočiva, pasulja, krtolastog povrća, kupusnjača i mlečnih proizvoda. U svojoj poznatoj knjizi "Yoga of Herbs" čuveni ajurvedski ekspert dr Vasant Lad kaže da je kurkuma izuzetno prirodno antibiotsko i antibakterijsko sredstvo.
Osim što čisti krv, ona je i zagreva i podstiče stvaranje krvnih zrnaca. Deluje i energetski tako što čisti čakre i reguliše metabolizam ispravljajući kako višak, tako i manjak metaboličkih procesa. Sensa predlog: ako volite indijsku kuhinju, dodajte ¼ kašičice kurkume u vodu u kojoj kuvate 1 šolju pirinča. Služite uz sveže ili dinstano povrće. Jednostavno i ukusno.
3 horoskopska znaka shvataju šta je sreća 11. marta 2025: Veliko bogatstvo biće im servirano na srebrnoj tacni
Kako da se zaštitite od toksičnog manipulatora? 3 načina da ne upadnete u zamku čim vam neko kaže da grešite
3 horoskopska znaka su magnet za novac 3. marta 2025: Osećaju dodir luksuza o kojem su samo sanjali
Šta donosi pomračenje krvavog Meseca 14. marta 2025? Svi osećaju erupciju, a 2 znaka treba da odlože sve odluke
Dnevni horoskop za 13. mart 2025: Strelac sam sebe koči, Ribe više ne skrivaju svoju originalnost