Koren divljeg đumbira, poznat kao turmerik ili kurkuma ima široku primenu kao začin i kao lekovito sredstvo. Kao začin možete da se koristi svakog dana, za jela od pirinča, ovsa i pšenice, sočiva, pasulja, krtolastog povrća, kupusnjača i mlečnih proizvoda. U svojoj poznatoj knjizi "Yoga of Herbs" čuveni ajurvedski ekspert dr Vasant Lad kaže da je kurkuma izuzetno prirodno antibiotsko i antibakterijsko sredstvo.
Osim što čisti krv, ona je i zagreva i podstiče stvaranje krvnih zrnaca. Deluje i energetski tako što čisti čakre i reguliše metabolizam ispravljajući kako višak, tako i manjak metaboličkih procesa. Sensa predlog: ako volite indijsku kuhinju, dodajte ¼ kašičice kurkume u vodu u kojoj kuvate 1 šolju pirinča. Služite uz sveže ili dinstano povrće. Jednostavno i ukusno.
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša