Sastojci:
- šolja zelenog sočiva
- traka kombu alge od 7 cm
- 6 šolja vode
- 2 lovorova lista
- manji luk narezan na tanke polumesece
- 1 šoljice korena celera narezanog na deblje štapiće
- veća šargarepa narezana na deblje štapiće
- šoljica kupusa narezanog na rezanca
- kašičica origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- morska nerafinisana so
- za ukrašavanje - pola šoljice sitno seckanog celerovog lista
Postupak:
Oprano sočivo kuvajte s kombu algom, tečnošću i lovorom. Kuvajte dok sočivo ne omekša (zavisi od vrste sočiva). Izvadite lovor. Posebno na maslinovom ulju izdinstajte povrće sa začinima uz dodatak soli. Ubacite u varivo sve povrće osim celerovog lista i kuvajte još pet minuta. Pospite sitno seckanim celerovim listom.