Sastojci:
- 20 g suncokretovih semenki
- 250 g kopriva (izmerenih pre pranja)
- 2 češnja belog luka
- 100 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
- 25 g prehrambenog kvasca ili naribanog parmezana
- so i sveže mleven biber
Priprema: Koprive odmah nakon branja treba dobro oprati, a zatim prokuvati - sačuvajte vodu u kojoj se kuvala jer je odlična za prihranu biljaka.Suncokretove semenke propržite nasuvo na tiganju dok ne zamirišu i lagano potamne. Istresite ih na tanjir i ostavite da se ohlade. Za to vrijeme koprive temeljno operite hladnom vodom, a zatim nekoliko minuta prokuvajte pa ostavite da se ohlade te potom dobro ocedite. Beli luk oljuštite.
U blender stavite suncokretove semenke, prokuvane koprive i beli luk. Miksajte i pritom postupno dolivajte maslinovo ulje. Kad smesa postane glatka, dodajte prehrambeni kvasac ili parmezan pa so i biber. Probajte pa po potrebi dodajte još začina. Stavite u čistu, najbolje sterilisanu, teglu, na vrh dospite malo maslinovog ulja te do posluživanja držite u frižideru gde može da stoji i nekoliko nedelja ako se pazi da se pesto uvek uzima čistom kašikom.
Obarite taljatele u slanoj vodi, ocedite i pomešajte sa pesto sosom. Ako je suviše gust, razredite vodom u kojoj ste kuvali testeninu.
Recept za pesto sos: Patricia Lucija Tomasović / Sensa klub
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!