Sastojci:
- 200g urmi (mereno bez koštica)
- 100g mlevenog rogača
- maline (umesto malina, mogu se koristiti jagode, trešnje, banane, narendane jabuke, narandže... ili šta god vi želite)
Priprema:
Izvadite koštice iz urmi. Stavite u procesor za hranu urme i rogač. Blendajte dok se ne sjedini sve u smesu. Odsečete dva parčeta papira za pečenje i jedan stavite na sto. Stavite smesu od urmi i rogača na papir. Stavite drugo parče papira za pečenje preko smese. Oklagijomm razvučete smesu u ravan, praugaoni oblik. Sklonite gornji papir sa "testa" i izravnate ivice. Dodate maline od gore i urolajte "testo". Ostavite rolat u frižideru na oko sat vremena. Isecite rolat i poslužite.
Izvor: Biljna ishrana
Dnevni horoskop za 20. februar 2025: Blizanci su se zaglavili na poslu, Vodolija se konačno vraća sebi
Kako vam brojevi koje vidite određuju život? Ako imate ove cifre na kući ili u JMBG, stiže vam nešto veliko
6 grešaka dovodi do opadanja kose: Važno je čime, kako i koliko dugo je perete, a jedna stvar je ključna
Majčina dušica je blago za bolno grlo: Jeftin domaći čaj pomaže vam da lakše rešite čest zimski problem
9 navika kojima sebe obezvređujete: Ako se izvinjavate bez razloga i za sve pravdate, vreme je za nove fraze