Sastojci:
- 20 g sušenih vrganja
- 300 g krompira
- 200 g šampinjona
- 1 čen belog luka
- 2 kašike iseckanog peršuna
- so
- sveže mleven biber
- 5 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
Sušene vrganje 30 minuta ostavite da se namaču u zdeli tople vode. Potom ih iscedite i narežite. Vodu u kojoj su se namakali procedite pa prespite u manji lonac. Dodajte narezane namočene pečurke i kašičicu maslinovog ulja.
Kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Za to vreme krompir oljuštite i isecite na tanke kriške. Šampinjone prebrišite papirnim ubrusom i iseckajte.
Posudu za pečenje namažite uljem pa u nju stavite red narezanih krompira (lagano ih posolite i pobiberite), red šampinjona, prelijte prokuvanim sušenim gljivama pa pospite naseckanim belim lukom i nakapajte preostalim maslinovim uljem.
Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta, odnosno dok krompir ne bude skuvan. Pre posluživanja pospite naseckanim peršunom.
3 ZNAKA HOROSKOPA PRATI LJUBAVNA SREĆA 23. NOVEMBRA: Tranzit Meseca i Merkura im donosi slobodu i nov pogled na partnera
AMAZON NOVI PARTNER TELEKOMA: Svetski, a naš!
5 ZNAKOVA DA U ŽIVOTU PRISTAJETE NA MANJE NEGO ŠTO ZASLUŽUJETE: Nezadovoljstvo će ugušiti vaše darove - izađite iz senke
9 KORAKA DA PREBOLITE RASKID: Prestanite da ga pratite na društvenim mrežama!
Domaća CGI kampanja koja je privukla veliku pažnju