Sastojci:
- 20 g sušenih vrganja
- 300 g krompira
- 200 g šampinjona
- 1 čen belog luka
- 2 kašike iseckanog peršuna
- so
- sveže mleven biber
- 5 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
Sušene vrganje 30 minuta ostavite da se namaču u zdeli tople vode. Potom ih iscedite i narežite. Vodu u kojoj su se namakali procedite pa prespite u manji lonac. Dodajte narezane namočene pečurke i kašičicu maslinovog ulja.
Kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Za to vreme krompir oljuštite i isecite na tanke kriške. Šampinjone prebrišite papirnim ubrusom i iseckajte.
Posudu za pečenje namažite uljem pa u nju stavite red narezanih krompira (lagano ih posolite i pobiberite), red šampinjona, prelijte prokuvanim sušenim gljivama pa pospite naseckanim belim lukom i nakapajte preostalim maslinovim uljem.
Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta, odnosno dok krompir ne bude skuvan. Pre posluživanja pospite naseckanim peršunom.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!