Sastojci:
- 20 g sušenih vrganja
- 300 g krompira
- 200 g šampinjona
- 1 čen belog luka
- 2 kašike iseckanog peršuna
- so
- sveže mleven biber
- 5 kašičica maslinovog ulja
Priprema:
Sušene vrganje 30 minuta ostavite da se namaču u zdeli tople vode. Potom ih iscedite i narežite. Vodu u kojoj su se namakali procedite pa prespite u manji lonac. Dodajte narezane namočene pečurke i kašičicu maslinovog ulja.
Kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta. Za to vreme krompir oljuštite i isecite na tanke kriške. Šampinjone prebrišite papirnim ubrusom i iseckajte.
Posudu za pečenje namažite uljem pa u nju stavite red narezanih krompira (lagano ih posolite i pobiberite), red šampinjona, prelijte prokuvanim sušenim gljivama pa pospite naseckanim belim lukom i nakapajte preostalim maslinovim uljem.
Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta, odnosno dok krompir ne bude skuvan. Pre posluživanja pospite naseckanim peršunom.
Ako žena ima ovu osobinu, obara muškarce s nogu: Labkovski kaže da njena tajna moć nema veze sa uskim strukom
Koji je vaš životni moto? Vaša omiljena banana otkriva da li vam je ključ vreme, iskustvo ili zlatna sredina
Sreća stiže za 3 horoskopska znaka 2. aprila 2025: Jezde na talasu optimizma i podstiču druge na promenu
Dnevni horoskop za 2. april 2025: Biku će neko probuditi uspavane emocije, Rak je na korak do istinske sreće
Kako se koristi grejpfrut za negu kože? Moćna voćka vraća licu sjaj, uklanja akne i pigmentne fleke