Sastojci (za dvadesetak komada):

  • 1-2 veća krastavca
  • 80-100 g dimljenog lososa
  • šaka klica ili svežih začina
  • 2 kašike kiselih kapara
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krastavce operite i s jedne strane po dužini ogulite im koru. Kako biste dobili prozirne i fleksibilne trakice, koristite oštro, pljosnato rende (mandolina) pažljivo povlačeći krastavac po oštrici. Trakice koje se iskidaju ili su previše debele ostavite sa strane i iskoristite ih za salatu.

Listiće krastavca stavite na kuhinjski papir da se malo prosuše. Losos isecite na manje komade. Na početak svake trakice stavite komad lososa i nekoliko klica pa smotajte. Ako su krastavci dovoljno tanki, smotuljici će stajati bez čačkalica. Složite ih na tanjir, poprskajte maslinovim uljem i poslužite uz sveže pečene hlepčiće ili zdrave krekere.