Sastojci (za dvadesetak komada):
- 1-2 veća krastavca
- 80-100 g dimljenog lososa
- šaka klica ili svežih začina
- 2 kašike kiselih kapara
- maslinovo ulje
Priprema:
Krastavce operite i s jedne strane po dužini ogulite im koru. Kako biste dobili prozirne i fleksibilne trakice, koristite oštro, pljosnato rende (mandolina) pažljivo povlačeći krastavac po oštrici. Trakice koje se iskidaju ili su previše debele ostavite sa strane i iskoristite ih za salatu.
Listiće krastavca stavite na kuhinjski papir da se malo prosuše. Losos isecite na manje komade. Na početak svake trakice stavite komad lososa i nekoliko klica pa smotajte. Ako su krastavci dovoljno tanki, smotuljici će stajati bez čačkalica. Složite ih na tanjir, poprskajte maslinovim uljem i poslužite uz sveže pečene hlepčiće ili zdrave krekere.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!