Za pripremu sladoleda od avokada i kakaa preporučujemo korišćenje domaćeg bademovog mleka, jer se u kupovnom često nalaze skriveni šećeri i arome koje svi uporno želimo izbeći.
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 150 ml bademovog mleka
- 50 g pavlake kokosa
- 30 g kakao praha
- 5 kašika meda
- 1 mahuna vanile (samo ostrugane semenke)
- 50 g naseckanih badema
- 20 g naseckanih kakao zrna
Priprema:
Avokado prepolovite, odstranite košticu, pa kašikom izvadite meso. U blenderu ga pomešajte sa bademovim mlekom, kokosovom pavlakom, kakaom u prahu, med, i semenke jedne mahune vanile. Sve mešajte dok se ne pretvori u jednoličnu smesu. Tu smesu prebacite u aparat za sladoled, i mešajte dok ne počne lagano da se stiska.
Ako nemate aparat za sladoled, smesu za sladoled odmah stavite u zamrzivač i ručno je mešajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristalčiće. Ovo ponavljajte sve dok se smesa ne fino stisne.
Dodajte naseckane bademe i deo naseckanih zrna kakaa. Ostavite smesu u aparatu za sladoled da bi se potpuno stisnula. Poslužite odmah, ili odložite u zamrzivaču do posluživanja. Pre posluživanja svaku kuglicu sladoleda pospite preostalim kakaom.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Kako da reagujete na uvredu? Frojdova tehnika 3 ogledala stavlja svakog ko hoće da vas ponizi tamo gde treba
Koji je vaš skriveni potencijal? Srce otkriva da li u vama čuči duh avanturiste ili ste pak uplašeni vizionar
Radost se vraća u život 3 horoskopska znaka 11. aprila 2025: Na svim poljima osećaju se kao milion dolara