Testo
150 g tofua
3 šoljice sojinog mleka
1 dl neutralne pavlake
1/2 kašičice morske soli
2 kašike suncokretovog ulja
2 šoljice zobenih pahuljica
1/2 šoljice kukuruznog brašna
1/2 šoljice polubelog pšeničnog brašna (t-850)
1/2 kašičice kurkume
2 kašičice kuzua (razmućenog u 1 dl hladne vode) ili 1 kašika gustina (razmućenog u vodi)
Za fil:
200 gr sušenih kajsija
1 kašika agar agara (ili 1 kašika gustina razmućenog u 1 dl vode)
1 dl soka od jabuke
2 dl domaćeg pudinga od vanile (može i sojin puding od vanile)
2 kašike meda
Pomešajte suve sastojke, a tečne izmešajte i zatim sve povežite mešajući kašikom. Smesa za palačinke neka odstoji 30 minuta. Operite suve kajsije i skuvajte ih sa sokom od jabuke i agar agarom. Dodajte prstohvat morske soli i kuvajte 10 min. Kajsije ostavite da se ohlade, a zatim isitnite mikserom. U dobijenu smesu lagano umešajte sojin puding i med. U kalup za torte slažite palačinke. Svaku premažite debelim slojem fila i ostavite u fružideru 30 minuta da se stegne. Tortu možete preliti glazurom od bele čokolade ili ukrasiti sojinim šlagom i kockicama svežih jabuka.