Najlakše je napraviti tako što se cvetovi karfiola veličine kokica stave u kesicu sa zatvaračem, lagano se posole i začine kajenskim začinom, prahom habanero ili sušenim čilijem uz dodatak delikatesnog kvasca.
Kesica sa karfiolom se zatvori i lagano trlja među rukama da bi se začini ravnomerno rasporedili po „kokicama". Nije potrebno dodavati ulje jer so, zbog trljanja, izvlači tečnost iz karfiola pa začini dobro prianjaju uz buduće „kokice". Za manje od pet minuta vrhunski delikates je spreman i filmsko veče može da počne.
Među sirovim namirnicama koje su iznenađenje svakako jest i keleraba koja narezana u obliku prženih krompirića i začinjena s malo ulja, soli, kurkume i ljute paprike spremno konkuriše tradicionalnom premasnom prženom prilogu. Važno je samo odabrati mladu glavicu i užitak je zagarantovan.
Izvor: Sensa klub
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!