Sastojci:

  • Za bazu:
  • 60 gr oraha
  • 60 gr pekan oraha
  • 100 gr urmi (očišćenih od koštica)
  • 4 kašike sirovog kakao-praha
  • malo morske soli
  • 1-3 kašike vode (opciono)

Za fil:

  • 200 gr sirovih indijskih oraha, namočenih u vodi
  • 40 gr kokosovog ulja
  • 50 ml vode (filtrirane, po mogućstvu)
  • 100 gr javorovog sirupa
  • 1 kašika mint ekstrakta

Za ukrašavanje:

Rendana crna čokolada (70% kakao sadržaja)

Domaće mint čokoladice (bez glutena, vegan)...

Priprema:

U blenderu izmešajte orahe, urme, kakao i so pa mešavinu umesite tako da se sjedini i počne da sama pada sa prstiju. Ako je previše suva, dodajte malo vode. Stavite po malo mešavine u svako udubljenje silikonskog kalupa i poravnajte.
Za fil, ostavite indijski orah sat vremena u toploj vodi, na sobnoj temperaturi, ili u frižideru preko noći (6-8 sati) ocedite dobro a zatim u blenderu izmešajte indijski orah, otopljeno (ali ne vruće) kokosovo ulje, vodu, javorov sirup i mint ekstrakt. Izmešajte tako da dobijete glatku smesu.

Sipajte preko osnove od oraha, lupite kalup par puta da se fil lepo poravna i stavite u zamrzivač sat-dva. Zamrznute mini čizkejkove preručite na posudu za služenje, ostavite u frižideru da se olako odmrznu pa ih servirajte ukrašene rendanom čokoladom i listićima sveže nane.

Izvor: Lovesensa/ Pureella