Sastojci za 6 sladoleda:

  • 30 ml (2 kašike) vode
  • 20 g svetlog smeđeg šećera
  • 5-6 listića sveže nane
  • 300 g lubenice (bez kore)
  • sveže isceđen sok ½ limuna ili 1 limete
  • po želji: kašika belog ruma ili vodke

Priprema:

U lončiću pomešajte vodu, šećer i listiće nane. Zagrevajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Pomerite sa vatre i ostavite da odstoji 30-ak minuta, a zatim procedite. Lubenicu očistite od semenki i narežite. Stavite u blender, prelijte sokom od limuna ili limete pa umutite. Pire od lubenice protisnite kroz cedaljku; pritom uklonite penu. U proceđeni pire umešajte sirup s nanom te i, ako želite, beli rum ili vodku. Ulijte u kalupe za sladoled na štapiću pa ostavite u zamrzivaču 6 do 8 sati.

Izvor: Sensa klub