Obožavam lešnik! Ukoliko bih morala da biram od kog ću koštunjavog voća uvek praviti slatkiše, bez imalo razmišljanja bih se odlučila za njega. Ima nečega u tom savršenom ukusu što me svaki put iznova oduševi. Lešnik stavljam bukvalno u sve, u musli, ovas potopljen preko noći, štanglice, šejkove, torte...

Mindfulness u praksi: vežba sa suvim grožđem za vitko telo i uživanje u hrani...

Nekada bukvalno nisam mogla da zamislim doručak bez krema od lešnika ali, nažalost, svi ti kremovi su prepuni šećera i imaju jako mali procenat lešnika i uglavnom je ono što im daje ukus veštačka aroma. Tek kada probate namaz napravljen isključivo od lešnika, shvatićete o čemu govorim. Taj kremasti i pravi ukus lešnika nećete naći ni u jednom kupovnom kremu.

Ovaj namaz smatram savršenstvom i mislim da, u kom god receptu da ga upotrebite, nećete pogrešiti. Ne postoji ništa što se jednostavnije i brže pravi a ima lepši ukus i strukturu. Ono što mi se najviše svidja je što u svaki recept možete staviti zaista malo putera a napraviće zaista veliku razliku. Probajte ga, nećete se pokajati.

PageBreak

BRZI PUTER OD LEŠNIKA

Vreme pripreme: 5 minuta

Sastojci:

2 šolje pečenog lešnika bez ljuske
2 supene kašike šećera od kokosa

Priprema:

Stavite lešnik u multipraktik i mutite nekoliko minuta dok ne pusti ulje i pretvori se u puter. Dodajte kokosov šećer i mutite još minut. Sipajte u teglu i čuvajte puter u frižideru.

Ukoliko želite da postignete zaista kremastu strukturu, u krem možete dodati malo vode (otprilike 1/4 šolje) i mutite sve dok se puter i voda potpuno ne sjedine.

Kako smanjiti kiselost kafe i zaštititi želudac: da li ste nekada dodali sodu bikarbonu u kafu...

Izvor: My Sweet Mundo