Sastojci (za 20 keksića):

  • 1 šoljica integralnog ili brašna od spelte
  • 1/2 šoljice pirinčanog brašna
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 šoljice naseckanih oraha ili prženih lešnika
  • 100 g čokolade sa 70% kakao praha (može i ona sa pomorandžom)
  • 1/2 šoljice agavinog ili javorovog sirupa
  • 1/3 šoljica hladno ceđenog suncokretovog ulja
  • 1 kašičica limunove korice
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika sveže isceđenog soka od pomorandže
  • 1 kašičica vanilin šećera ili ekstrakta vanile

Priprema:

Rernu zagrejati na 180. U posudi izmešajte brašno, so, prašak za pecivo, orahe i naseckanu čokoladu. U drugoj posudi izmešajte preostale "mokre" sastojke. Mokre sastojke dodati suvim i dobro izmešati kašikom.

Veliki pleh prekriti papirom za pečenje i kašičicom ili još bolje kašikom za sladoled, nanositi podjednake količine testa. Ostavite oko 2 cm razmaka među keksima. Peći na srednjoj rešetki 12-15 minuta. Ostaviti ih da se ohlade u rerni.

Izvor: Coolinarika

Napomena: Nemojte da ih služite tople jer će vam se raspasti! Možete ih čuvati u limenoj kutiji za keks, mogu da budu dobri danima.

Izvor: Coolinarika