Sastojci:

  • 2 mlade tikvice, srednje veličine
  • 500 g svežeg ili sremskog sira
  • 3 jajeta
  • 2 do 3 kašike kisele pavlake
  • 1/2 dl maslinovog ulja
  • morska so
  • sveže mleveni crni biber
  • 600 g heljdinih kora za pitu
  • mineralna voda
  • maslinovo ulje
  • kašičica sode bikarbone

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 °C. Mlade tikvice oprati i izrendti na krupno. Kada otpuste vodu, ocediti. U činiji pomešati sir, jaja, pavlaku, dodati oceđene tikvice, so, biber i maslinovo ulje.

U manjoj činiji pomešati mineralnu vodu, ulje i sodu bikarbonu.

Heljdine kore mogu biti deblje i tanje, a za svaku jufku upotrebiti dve ili tri kore.

Svaku koru poprskati mešavinom vode i ulja, a poslednju filovati pripremljenim filom.

Zavijene jufke poređati na pleh pokriven papirom za pečenje i premazati ih preostalom količinom fila i mešavine mineralne vode i ulja.

Peći oko 30 minuta, dok pita ne porumeni.

Izvor: Coolinarika