Sastojci:
- 1 kg borovnica
- 100 g meda
- 3 g kardamoma
- 250 ml vode
- 2.5 g cimeta
- sok i korica limuna
- prstohvat soli
Priprema:
Borovnice očistiti, oprati i ostaviti da se ocede od vode.Oceđene borovnice, sok, koricu od limuna staviti u šerpu i dodati vode, ako koristite zamrznute borovnice staviti polovinu količine vode.Smanjiti temperaturu na tiho,poklopiti i kuvati oko 15 minuta.
Otklopiti, dodati med, začine i prstohvat soli i kuvati i dalje na tihoj temperaturi oko dvadesetak minuta.Pred kraj kuvanja moraćete malo češće da promešate. Probajte i ako je potrebno dodati još meda.
Za to vreme oprati i sterilisati tegle. Uključiti rernu na 200°C i pustiti da se zagreje.
Isključiti rernu. Izvaditi koricu od limuna.
U vruće tegle sipati vruć džem, očistiti ivice teglica od džema i dobro zatvoriti. Tako pripremljene teglice staviti u isključenu rernu i ostaviti ih u rerni dok se potpuno ne ohlade i na taj način naprave vakum. Ostaviti ih u špajz i jednom kad otvorite teglicu, čuvati u frižideru.
Izvor: Pomoravka
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!