Sastojci
- 1,5kg nektarina
- 800 gr šećera
- malo soli
- 1 limun
Priprema
Naribajte koru i dodajte sok od limuna, pa ubacite u šerpu sa šećerom i oljuštenim nektarinama isečenim na kriške. Dodajte malo soli i polako zagrejte do ključanja. Ohladite i ostavite preko noći u frižideru.
Sutradan procedite kroz gustu cediljku i ukuvajte do željene gustine. Najbolje je da izvadite malo džema na tanjirić i ostavite jedan minut da se ohladi, a pod prstom bi trebalo da se površina namreška.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Vikend horoskop od 11. do 13. aprila 2025: Ko osvaja osobu koju već dugo gleda, a kome sleduje novčani kolaps
Dnevni horoskop za 11. april 2025: Lav izlazi iz zone udobnosti, Vaga nije zadovoljna partnerovim ponašanjem
Koliko je med dobar za kožu i kako da ga koristite? Hidrira, hrani i vraća sjaj - on je kozmetičko čudo