Sastojci:
- 800 g mladih tikvica
- 1 vezica peršuna
- 2 kašičice ruzmarina
- 8 čena belog luka
- 2 dl maslinovog ulja
- 2 dl suncokretovog ulja
- 1 dl sirćeta
- 15 g belog luka u granulama
Priprema:
Tikvice oprati, ne ljuštiti, odstraniti im krajeve, pa iseći na kolutove. Svaki kolut protrljati sa malo soli, staviti ih na jednu krpu, pa prekriti drugom da se upije tečnost koju će pustiti. Ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati tikvice i peći 15-20 minuta.
Nastavak recepta pročitajte OVDE!
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi