Pečeni krompir sa limunom i belim lukom!
Sastojci:
- 8 kašika maslaca
- 1 kg krompira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 2 limuna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike naseckanih svežih listova origana
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 Celzijusa. Otopite maslac u većoj posudi. Oljuštite i naseckajte krompir veličine 2,5 cm. Krompir dodajte u otopljeni maslac, dodajte maslinovo ulje i dobro pomešajte da se sastojci sjedine. Usitnite čen belog luka i pomešajte ga s 1/4 šolje limunovog soka. Sve to dodajte krompir, posolite i dobro pomešajte, a višak tečnosti ocedite. Krompir prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.Krompir rasporedite u jednom sloju.Pecite dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje oko 35-45 minuta. U međuvremenu naseckajte origano i kad je krompir gotov, pospite origanom i lagano promešajte.
Izvor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!