Ove simpatične "šoljice" sa čokoladnim prelivom i kikiriki puterom su jednostavna i brza zakuska za decu i odrasle, i odličan doručak kada treba da pojedete prvi jutarnji obrok na putu do posla.
Evo kako da naporavite šoljice od granole sa čokoladnim prelivom:
Sastojci za šoljice:
- 2 1/2 šoljice granole (muslija) od ovsenih pahuljica
- 1 šolja seckanog kikirikija
- 3 kašike maslaca od kikirikija
- 3 kašike meda (ili više po potrebi)
Sastojci za fil:
- 1 šolja putera od kikirikija
- 340 g tamne čokolade seckane
- 1 kašika kokosovog ulja
Priprema:
Pomešajte granole, seckani kikiriki, puter od kikirikija i med. Ako je smesa previše suva, dodajte malo meda da biste stvorili lepljivu konzistenciju. Pripremite modlu za kolačiće i razmažite mešavinu u 12 čaša. Napravite šupljinu u sredini svake šoljice. Stavite u zamrzivač 5-10 minuta da bi se šoljice učvrstile. Onda napravite fil od kikiriki maslaca i sipajte ga u sredinu svake čašice. Ponovo ih stavite u zamrzivač 5-10 minuta da se blago stvrdne. Konačno, čokolada sa kokosovim uljem i čokoladnim preliv sa kašikom maslaca od kikirikija. Stavite ponovo u zamrzivač dok se čokolada potpuno ne ohladi. Čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi.
Izvor: Ženski magazin.rs
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi