Krambl kolač je poslastica koju od drugih slatkiša izdvaja kombinacija hrskave i kremaste voće strukture.

Jabuke su omiljeno jesenje voće, a sada ga možete iskoristiti na potpuno jedinstven i dobar način - napravite domaći krambl.

Pročitajte još:

Kolač od 2 banane i 2 jabuke: nežan slatkiš koji se jede bez griže savesti (RECEPT)

Zašto svaki dan treba da pojedete jednu jabuku: lekovito voće koje eliminiše otrove iz organizma

JABUKA DIJETA - zdravo mršavljenje za samo nekoliko dana: evo kako da jedete ovu čudesnu voćku i skinete masne naslage

Recept za krambl sa jabukama

Sastojci:

  • 115g putera
  • 115g šećera (može i smeđi)
  • 175g pšeničnog brašna
  • 3 jabuke, oljuštane i iseckane na kockice
  • 1/2 kašičice cimeta
  • malo vode

Priprema:

U šerpu dodajte jabuke, cimet i vodu i kuvajte na srednjoj vatri oko 7 minuta.

U činiji pomešajte buter, brašno i šećer i mešajte prstima dok ne dobijete strukturu peska. U redu je ako ostanu sitne gromuljice.

U vatrostalnu posudu ili pekač sipajte skuvane jabuke i malo tečnost u kojoj su se kuvale, a preko pospite krambl (smesu od brašna, šećera i putera).

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok vrh kolača ne postane zlatno-braon.

Izvor: Lovesensa