Predstavljamo vam jednostavan recept za tikvice zapečene u rerni, koje su na stolu, tople i mirisne, za manje od pola sata. Recept je pogodan i za potpune početnike u kuhinji.

Sastojci:

  • 4 tikvice
  • 100 grama tvrdog sira za rendanje
  • 200 grama mekog sira
  • maslinovo ulje
  • peršun
  • sušeni bosiljak
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, na pleh stavite papir za pečenje.

Tikvice operite, osušite i presecite na pola po dužini. Kašikom izdubite semenke.

U činiji izmešajte meki sir sa solju, biberom i sušenim bosiljkom. Pažljivo ih stavite na papir za pečenje, odozgo narendajte tvrdi sir i prelijte ih sa malo maslinovog ulja. Pecite 15-20 minuta, dok tikvice ne postanu mekane a sir se lepo zapeče.

Pospite svežim peršunom i servirajte toplo.

Izvor: Stil