Sastojci:

  • 2 kašičice mlevenog zlatnog lana
  • 20 g svetlog smeđeg šećera
  • 80 g sitno mlevenih badema
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 50 ml biljnog mleka po izboru
  • 1 kašika kokosovog ulja (rastopljenog)
  • 1 kašičica izrendane limunove kore
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 100 g očišćenih trešanja (ili višanja ili bobica)

Veganski recept za kolač koji se ne peče: savršene čokoladne kuglice od kikirikija i badema za ljubitelje presne hrane (VEGANSKI RECEPT + SIROVA HRANA)

Priprema:

Mleveni lan stavite u posudu i pomešajte sa 3 kašike vode. Ostavite da odstoji 10 minuta. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kad lan nabubri, dodajte mu smeđi šećer, bademe pomešane sa praškom za pecivo, biljno mleko, kokosovo ulje, limunovu koricu i sok. Kratko promešajte pa umešajte očišćene trešnje. Smesu stavite u mali kalup (na primer, okrugli prečnika oko 18 cm) i pecite na 180 stepeni 15 do 18 minuta.

Izvor: Sensa.hr