Sastojci:
- 2 kašičice mlevenog zlatnog lana
- 20 g svetlog smeđeg šećera
- 80 g sitno mlevenih badema
- 2 kašičice praška za pecivo
- 50 ml biljnog mleka po izboru
- 1 kašika kokosovog ulja (rastopljenog)
- 1 kašičica izrendane limunove kore
- 1 kašičica limunovog soka
- 100 g očišćenih trešanja (ili višanja ili bobica)
Priprema:
Mleveni lan stavite u posudu i pomešajte sa 3 kašike vode. Ostavite da odstoji 10 minuta. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kad lan nabubri, dodajte mu smeđi šećer, bademe pomešane sa praškom za pecivo, biljno mleko, kokosovo ulje, limunovu koricu i sok. Kratko promešajte pa umešajte očišćene trešnje. Smesu stavite u mali kalup (na primer, okrugli prečnika oko 18 cm) i pecite na 180 stepeni 15 do 18 minuta.
Izvor: Sensa.hr
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!