Kad god jedete jagode, sačuvajte sve njihove peteljke i listiće. Ostavite ih da se osuše i neka budu vaša rezerva vitamina i korisnih sastojaka za zimu.

Peteljke i listići organskih jagoda imaju više vitamina C, nego što ga ima u plodovima jagoda, a sadrže i iste mikroelemente kao plodovi.

Zašto svako jutro treba da pijemo medenu vodu: ovaj prirodni lek čisti organe i štiti telo od bolesti (RECEPT)

Šta sve leče?

Čajevi od peteljki i listića jagode, kao i same jagode jačaju nervni sistem i deluju protiv stresa, smanjuju zamor, pomažu kod depresivnih stanja, kod bolesti krvi, koriste se za poboljšanje stanja bubrega kod nefritisa. I još puno toga…

Za prfilaktiku i lečenje raka:

Dr. Popov savetuje:

-Uzmite peteljke baštenske jagode, a još bolje – od šumskih jagoda. Jednu kafenu kašičicu usitnjenih peteljki prelijte čašom ključale vode. Neka čaj ostane poklopljen 20 minuta. Pijte ovaj prijatan i vrlo lekoviti napitak tri puta dnevno! To je moćno pomoćno sredstvo protiv onkoloških oboljenja.

Za mlađe lice:

Peteljke i listići baštenskih i šumskih jagoda podmladjuju našu kožu. Izmiksirane, koriste se za pripremanje  maski za negu lica i vrata.

 Šolja ovog napitka dnevno topi masne naslage i leči upale u telu: evo zašto treba da pijete čaj od peršuna (RECEPT)

Za gušću kosu

Za bolji rast oštećene kose koristi se kašica od izmiksiranih listića i peteljki jagoda, sa dodatkom soka kalanhoje i bokvice.

Protiv dijabetesa

Ovi zeleni delovi biljke dragoceni su za dijabetičare, jer utiču na normalizaciju šećera u krvi.

Napomena: Važno je da u svrhu lečenja koristite isključivo organski gajene jagode!

Izvor: Prirodna medicina recepti