Ovo je odlično sredstvo za čišćenjejetre od toksina, a evo kako da ga napravite!

Sipajte u teglu 2 kašike usitnjenih šišarki hmelja i prelijte ih sa 250 ml vrelog mleka i 250 ml ključale vode.

Dobro zatvorite teglu i umotajte je u toplo ćebe. Neka ostane tako 12 sati.

Nakon toga pijte ovaj ohlađeni napitak po jednu četvrtinu čaše 3 do 4 puta na dan.

Izvor: Prirodna medicina recepti

Savršena veganska čorba za ručak: evo kako se pravi tahini supa sa makaronama (RECEPT)

Sastojci:

  • 100 g makarona
  • 1,6 l vode
  • 80 g tahinija (maslac od semenja susama)
  • 2 kašike limunovog soka
  • so, biber
  • kašika sitno seckanog peršuna

Priprema: 

Kipuću vodu posolite, pobiberite, dodajte makarone i kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta.

Zatim umešajte tahini i limunov sok, i nastavite s kuvanjem na laganoj vatri još 5 minuta. Pred služenje supu pospite peršunom.

Umesto tahinija, ukoliko niste uspeli da ga pronađete, u supu dodajte mešavinu maslaca

i susama, koju ćete pripremiti od 40 g susama, kratko prženog bez masnoće, a zatim usitnjenog u električnoj seckalici. Mleven susam malo posolite i pomešajte sa 70 g omekšalog maslaca.

Izvor: Lepa&Srećna