Sastojici:

Za prvi sloj:

  • 400 g urmi (mereno nakon vađenja koštica)
  • 200 g mlevenog rogača

Za drugi sloj:

  • 400 g urmi (mereno nakon vađenja koštica)
  • 200 g mlevenog rogača
  • 200 g breskvi

Za treći sloj:

  • 200 g breskvi
  • 200 g sušenih jabuka
  • na vrh noža cimeta ili muškatnog oraščića

Za četvrti sloj:

  • 200 g borovnica
  • 100 g kokosovih listića
  • 1 šolja vode

Napomena: ako nije sezona breskvi, mogu se koristiti banane ili mango umesto breskvi.

Priprema:

Izvadite koštice iz urmi. Stavite sastojke za prvi sloj - urme i rogač - u procesor za hranu. Blendujte ove sastojke dok ne dobijete smesu poput testa. Prebacite ovu smesu u modlu za tortu i utisnite je dobro da prekrije celu površinu modle.

Stavite sastojke za drugi sloj. Breskve, urme i rogač stavite u blender. Izblendujte sastojke za drugi sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na prvi sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.

Stavite sastojke za treći sloj - breskve, sušene jabuke i muškatni oraščić - u blender. Izblendujte sastojke za treći sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na drugi sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.

Stavite sastojke za četvrti sloj - borovnice, kokosove listiće i vodu - u blender. Izblendujte sastojke za četvrti sloj u fil. Sipajte fil u modlu za tortu, na treći sloj. Rasporedite fil podjednako preko cele površine.

Ostavite je na nekoliko sati u zamrzivač i po želji ukrasite.

Izvor: Biljna ishrana