Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 manja glavica crnoh luka
  • 1 celer
  • 2 šargarepe
  • so
  • sveže mleveni crni biber
  • 3 čena belog lika
  • 1 plavi patlidžan srednje veličine
  • 3-4 sveža paradajza
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 1 kašika seckanog ili mrvljenog bosiljka
  • 1/4 kašike crvene paprike

Priprema:

Na zagrejano ulje dodajte luk, celer i šargarepu narezane na kockice. Posolite, a zatim kuvajte povremeno mešajući, dok povrće ne omekša (6 do 8 minuta). Dodajte patlidžan i nastavite da kuvate dok patlidžan ne omekša. Dodajte paradajz i koncentrat paradajza. Kuvajte još dvadesetak minuta, a pred kraj dodajte beli luk, bosiljak, biber i ostale začine po želji. Poslužite kao sos za testeninu ili iskoristite za pripremu lazanja.

Izvor: Alternativa za vas