Mnoge žene se suočavaju sa izazovom spuštenih kapaka. Postoji prirodan način da podignete kapke uz pomoć jedne japanske metode kojiu je razvio stručnjak za akupresuru Taira Mizurani.

Akupresura je metod tradicionalne kineske medicine koji podrazumeva pritiskanje prstima određene tačke na telu. Evo kako je primeniti za podizanje kapaka:

Vrhovima prstiju treba da pritisnete područje obrva neposredno iznad očiju. Ove tačke su označene belim krugovima na slici ispod.

podizanje kapaka
Shutterstock/canva 

Neophodno je pritisnuti na naznačene tačke, ali ne tako da pod prstima osećate kožu, već tako da osetite i tkivo i kost. Naravno, zadržite se na stepenu pritiska onolikom da ne osećate bol. Zatim prstima koji stoje na navedenim tačkama podignite kožu na gore i držite 1 minut, pa spustite.

Tokom primene ove tehnike podizanja kapaka, izmasirajte otovrenim dlanom čelo, kako biste sprečili bore u ovoj regiji lica.

Nakon toga možete naneti prirodnu masku za lice, opustiti se i zatvoriti oči. Ovo će biti poslednji ritual lepote u ovoj seriji, a praktikovanje tehnike za podizanje kapaka možete praktikovati svakog dana.

U video prilogu ispod pogledajte još jednu vežbu za podizanje spuštenih kapaka!

Vežba lica za podizanje spuštenih kapaka TikTok/blushwithmeparmita

Izvor: Sensa