Suzan Sarandon, čuvena glumica i dobitnica Oskara, uspela je da stari dostojanstveno i da zadrži lep izgled i šarm u 75. godini. Decenijama važi za jednu od najlepših i najglamuroznijih holivudskih dama, a tajna njene lepote prevazilazi mazanje brojnih kozmetičkih proizvoda ispred ogledala. Spoljašnju lepotu povezuje sa unutrašnjem. Saznajte koji su njeni trikovi - može da ih primeni svaka žena:

1. Vodite izbalansiran život - "Dajem sve od sebe da vodim zdrav i uravnotežen način života, koliko god je to moguće. Naravno da nisam savršen, ali pokušavam da jedem dobro i da vežbam da bih ostao fizički i mentalno u formi." - objasnila je Suzan u jendom intrvjuu. Takođe, dodala je da smatra da je seks izuzetno bitan za usporavanje starenja i lepšu i negovanu kožu.

2. Hidratacija - "Moja tajna lepe kože je da je redovno hidriram, dobro se naspavam i to ponavljam svakog dana. Zaista ovo ističem i preporučujem, jer će to istinski podmladiti kožu za nekoliko godina."

3. Razmišljajte unapred - Glumica je istakla da o negovanju kože treba razmišljati mnogo pre nego što se pojave prve bore. "Volela bih da sam pažljivije brinula o svojoj koži kada sam bila mlađa. Ali mladost čini da se osećaš nepobedivim, a onda prođe deset godina i shvatiš da nisi! Niko nije, pa je najbolje da se zaista obratite pažnju na svoju kožu i pronađite kvalitetne proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože i počnite na vreme."

4. Budite pametni kada se izlažete Suncu - Suzan je objasnila da stalno koristi kreme sa zaštitnim faktorom i da se ne izlaže preteranom Suncu koje može da ošteti kožu, ubrza starenje, pa čak bude i rizično po zdravlje.

5. Ne plašite se starenja - Suzan Sarandon objasnila je da je najbolji savet za lepotu dobila od pisca Gabrijela Garsiju Markesa, koji u svom romanu "Ljubav u doba kolere" zapisao: "Starost nema stvarnost osim u fizičkom svetu. Suština ljudskog bića je otporna na protok vremena. Naši unutrašnji životi su večni, što će reći da naš duh ostaje mladalački i živahan kao kada smo bili u punom cvetu mladosti."

Suzan Sarandon je objasnila da ona rado krši pravila koja diktiraju savremeni trendovi lepote. Njena tajna lepote, kako ističe jeste, biti fin, autentičan i razvijati samopouzdanje. Kako je objasnila, zrelo doba donosi blagodat kada počinjemo da prihvatamo sebe: "Ne postoji ništa što ne možete da uradite zbog svojih godina. Vremenom i iskustvom, postajete manje strogi prema sebi, da cenite ko ste i da vam je prijatnije u svojoj koži. Graciozno starite. Osećate se prijatno sa sobom, u dobru i zlu. Ono što ste mislili da su vaši nedostaci, postaju vaše prednosti i možete ponosno da ih nosite, bez potrebe da se izvinjavate za njih."

Određena pravila mogu diktirati žensku lepotu kada dostignu određene godine, ali Suzan Sarandon ne poštuje nijedno od ovih pravila, "pa ih očigledno nehotice prekršim", kaže ona. Njen savet? Samo budite fini autentični i imajte samopouzdanja. "Ne postoji ništa što ne možete da uradite zbog svojih godina. Vremenom i iskustvom, mislim da počinjete da postajete manje strogi prema sebi, da cenite ko ste i da vam je prirodno prijatnije u svojoj koži. To, mislim , graciozno stari. Da se ​​osećate prijatno sa sobom, u dobru i zlu. Ono što ste mislili da su vaši nedostaci postaju vaše prednosti i možete ponosno da ih nosite bez potrebe da se izvinjavate za njih."

6. Budite srećni - "Moja deca me zasmejavaju, a ja mislim da se od smeha osećate lepo i izgledate mlađe. Život je kratak, zato uživajte u vožnji i ne brinite previše. Kada ste srećni, blistate iznutra i spolja." - ovo je jedan od najvredniji savet glumice koji ćemo se potruditi da zapamtimo.

Izvor: Sensa